Smoothie-recepten.nl

voor al uw Groene Smoothies!

Wat zijn smoothies

| 0 comments

Smoothies zijn lekker en gezond!

Smoothies worden steeds populairder. En dat is niet voor niets want smoothies zijn echte vitaminebommetjes en smaken verukkelijk. Een smoothie is een prima maaltijdvervanger (eet wel tenminste 1 maaltijd per dag) maar kan ook gewoon als tussendoortje of bij de maaltijd worden gedronken. Een smoothie smaakt op zijn best als je ‘m direct na het maken opdrinkt.

Welke ingrediënten zitten in een smoothie?

Een smoothie wordt gemaakt van vers fruit aangevuld met bijvoorbeeld water, yoghurt of (soja)melk. De ingrediënten worden vermaalt in een blender (of met een staafmixer) en zo ontstaat een zalig en zeer gezond drankje. Nóg gezonder zijn de zogenaamde groene smoothies. Hieraan worden ook (blad)groenten toegevoegd, zo wordt het lichaam ook ontdaan van toxische stoffen (ontgiften).

Met smoothies kunt u afvallen!

Smoothies zijn goed voor de lijn, u kunt er snel gewicht mee verliezen! Om weinig calorieën binnen te krijgen kunt u kiezen voor water of vetarme of vetvrije zuivelproducten bij het maken van smoothies. Vermijd volle yoghurt of melkproducten.

Smoothie zoeter maken

Smoothies zijn over het algemeen zoet van smaak. Dat komt door het fruit dat u toevoegt. Als u ook groenten toevoegd voor nog gezondere smoothies, dan kan het zijn dat een smoothie een bittere nasmaak heeft. U kunt dan beter geen kunstmatige zoetstoffen toevoegen, maar beter is het om een eetlepel honing toe te voegen of meer fruit in uw smoothie te doen (bijvoorbeeld een halve banaan).

Meer smaak met ijs

Met ijs maakt u uw smoothies lekker koud en wat dikker van structuur. U kunt vanille-ijs gebruiken of een andere smaak. Ook kunt u bijvoorbeeld zelf ijsblokjes maken van water, een sapje of thee. Als uw blender niet geschikt is om ijsklontjes te malen, dan kun je de ijsblokjes in een schone theedoek wikkelen en met een koekepan of deegroller het ijs verpletteren. U kunt ook ingevroren fruit gebruiken om uw smoothie wat dikker en koud te maken.

Smoothies invriezen

U kunt ook meerdere smoothies bereiden voor de hele week en ze daarna invriezen. Sommige ingevroren smoothies zullen gaan schiften waardoor ze een andere kleur krijgen. Dit is niet erg; door er even in te roeren (of de smoothie een minuutje in de blender te stoppen) zal uw smoothie weer een gladde structuur krijgen.

Groene Smoothie Recepten

Marjolijn Verkaik schreef een geweldig e-book over het maken van groene smoothies. Groene smoothies zijn zeer gezond en een remedie tegen allerlei lichamelijke kwaaltjes. Dit komt omdat er in groene smoothies extra bladgroenten zittten. Bovendien kunt u met groene smoothies gewicht verliezen. In het 70 pagina’s tellende boek staan 50 lekkere en zeer gezonde recepten die u in een handomdraai kunt bereiden. Het boekje kost tijdelijk 19,95 en kan direct worden gedownload op de website van de auteur.  Een aanrader!

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*