Smoothie-recepten.nl

voor al uw Groene Smoothies!

Waar komen Smoothies vandaan?

| 0 comments

Tegenwoordig is de Smoothie een welbekend begrip in Nederland. Een koel (vers) vruchtendrankje van verschillende soorten fruit dat wordt aangemaakt met ijsschaafsel en soms met melk of yoghurt. Toch bestaat de smoothie al lang, vooral in de Verenigde Staten.

Al in de jaren ’30 van de vorige eeuw begonnen de Gezondheidswinkels aan de westkust van de Verenigde Staten met het verkopen van gepureerde fruitdranken. Ongeveer 10 jaar later stonden er in sommige kookboeken recepten voor een banaan en een ananas smoothee, gemaakt in de blender. De term Smoothee of Smoothie werd gebruikt in boeken, tijdschriften en kranten voor een (vruchten) product dat was klaargemaakt in de blender.

Vooral in de jaren ’60 en ’70 waren er voornamelijk smoothies op basis van fruit, vruchtensap en ijs. Aan het begin van de jaren ’70 werd “ijsmelk” toegevoegd voor het verkrijgen van een “fruit shake”.

Toen in de jaren ’80 de populariteit van sporten en fitness op kwam, groeide de vraag naar gezondheidssupplementen. Zo ontstonden de eerste gespecialiseerde sap en smoothie bars in Amerika. Tegen de eeuwwisseling was de smoothie industrie uitgegroeid tot een miljarden business.

Leave a Reply

Required fields are marked *.

*